Grootste groene gevel van Europa

Aan de gevel van het in 2016 geopende nieuwe Europese distributiecentrum in de Belgische gemeente Laakdal, van ’s werelds grootste fabrikant van sportschoenen, groeit de grootste groene gevel van Europa. De groene wand heeft een oppervlakte van meer dan 2.000 m2 met een kleine 100.000 planten. Het door ons toegepaste groene gevelsysteem bevat een zorgvuldig geselecteerd plantenassortiment met onder meer Alchemilla, Bergenia, Campanula, Geranium en Nepeta. Het innovatieve nieuwe gebouw van het sportmerk werkt met geheel hernieuwbare energie afkomstig van onder andere zonnepanelen, windturbines en geothermie.

Waterbesparend

Voor installatie en onderhoud is BSI Bomenservice uit Baarn verantwoordelijk. De reusachtige plantenwand voorziet in een geïntegreerd irrigatiesysteem dat permanent zorgt voor voldoende vocht en plantenvoeding. “De opdrachtgever eiste een duurzame groene gevel met zo min mogelijk watergebruik. Na een uitgebreide inventarisatie van beschikbare systemen is er, in overleg met het architectenbureau, gekozen voor LivePanel van Mobilane. Het minimale watergebruik, het relatief lage gewicht en de bewezen werking van het groene gevelsysteem in combinatie met de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding gaven de doorslag,” aldus Mobilane en BSI Bomenservice.

Innovatief

De plantenwand is opgebouwd uit de modulaire groene gevel systeem LivePanel. De groene wand is niet grondgebonden en bevat in totaal 11.000 verwisselbare plantcassettes. Elke rij met cassettes wordt in een aluminium gootprofiel geplaatst dat tevens dient als waterbuffer. De planten in de cassettes worden automatisch van water voorzien door een capillair watergeefsysteem dat wordt aangestuurd door sensoren in de wand. Het innovatieve systeem is onderhoudsarm, lekvrij en ongevoelig voor storingen. Bij ontmanteling is de plantenwand volledig recyclebaar.

Meer weten?
Neem contact op met Mobilane.
Contact
Logo Mobilane Square_RGB.jpg

Mobilane

 +31 (0) 343 42 08 65
E  info@mobilane.nl

 

HEEFT U EEN VRAAG?

Logo Darthuizer Groep.jpg

DARTHUIZER GROEP

T  +31 (0)88 847 37 77
E  info@darthuizergroep.nl