Natuurlijk groen in het atrium

De grote groene planten wand, gemaakt met het Mobilane LivePanel Indoor systeem, zorgt voor een warme uitstraling en een positieve, inspirerende sfeer in het kantoor van de Sartorius Groep. Duurzaamheid, openheid en tevredenheid zijn de bedrijfswaarden van de Sartorius Groep en vormen de basis voor haar innovatieve- en concurrentiekracht. Deze waarden worden al duidelijk bij het betreden van het, door licht overstroomde, atrium op de bedrijfslocatie in Göttingen. De vernieuwende en tegelijkertijd representatieve herinrichting van het atrium creëren een gezondheidsbevorderende omgeving voor medewerkers en bezoekers.

De positieve effecten van groen

Drie beplante wanden met een totale oppervlakte van 95 m² en een maximale hoogte van ca. negen meter, een grote boom en een groot plantbed rond de espressobar verrijken vele aspecten van het dagelijkse werk. De planten verbeteren het binnenklimaat aanzienlijk: de lucht wordt gereinigd, geuren en stof worden geabsorbeerd en de luchtvochtigheid wordt verhoogd. Daarnaast wordt, met name door de verticale plantenmuur, het invallende geluid effectief geabsorbeerd. Dit maakt de ruimte veel stiller en verbetert het algemene achtergrondgeluid.

Een modulair groen planten wandsysteem

De architecten waren onder de indruk van Mobilane’s gepatenteerde LivePanel Indoor systeem. Het is een modulair, groene wandsysteem met verwisselbare planten cassettes dat kale, koude muren direct omzet in een warm, levendig oppervlak voor elk interieur. De installatie van het LivePanel systeem is snel en eenvoudig. Elke rij cassettes wordt in een gootprofiel geplaatst dat tevens als waterreservoir dient. De LivePanel Indoor van Mobilane is zeer slank en ruimtebesparend. Het gewicht van het beplante systeem is maar 40 kg per m².

Meer weten?
Neem contact op met Mobilane.
Contact
Logo Mobilane Square_RGB.jpg

Mobilane

 +31 (0) 343 42 08 65
E  info@mobilane.nl

 

HEEFT U EEN VRAAG?

Logo Darthuizer Groep.jpg

DARTHUIZER GROEP

T  +31 (0)88 847 37 77
E  info@darthuizergroep.nl