Groen parkeren in hartje Rotterdam

Twee jaar geleden stond de vervallen parkeergarage van het Rotterdamse Weenapoint op de nominatie voor de sloop. In opdracht van de Maarsen Groep ontwikkelde Van Mourik Architecten uit Den Haag een duurzaam garage-renovatieplan als onderdeel van het aangrenzende, prestigieuze nieuwbouwproject: First Rotterdam. Het resultaat is een geheel door levend groen omarmde parkeergarage.

Groene gevel

Aannemersbedrijf Groenewegen uit Bergschenhoek is verantwoordelijk voor de uitvoering van de renovatie. Frans Groenewegen: “Er is bewust gekozen voor een parkeergarage met veel levend groen, die perfect aansluit bij de nieuwe binnentuin”. De groene gevel werd gecreëerd met het Wallplanter-systeem van Mobilane uit Leersum. Groenewegen: “De keuze voor dit gevelsysteem met voorgekweekte klimophagen was voor ons ideaal. Er is direct na het plaatsen een volwassen, groen resultaat."

Het in 2016 opgeleverde WallPlanter project: P-first in Rotterdam, staat er momenteel prachtig bij. De hagen gedijen zelfs zo goed dat de ranken van de Hedera helix Woerners over de bakken heen groeien. Precies wat de Gemeente Rotterdam voor ogen had: hoe meer groen, hoe meer afvang van fijnstof in de stad.

Meer weten?
Neem contact op met Mobilane.
Contact
Logo Mobilane Square_RGB.jpg

Mobilane

 +31 (0) 343 42 08 65
E  info@mobilane.nl

 

HEEFT U EEN VRAAG?

Logo Darthuizer Groep.jpg

DARTHUIZER GROEP

T  +31 (0)88 847 37 77
E  info@darthuizergroep.nl